Marcipános Stollen
Hozzávalók: 50 dkg BL-80 liszt, 2,5 dl langyos tej, 3 evőkanál méz, 2 tojás sárgája, 1/2 tk. só, 1 citrom reszelt héja, 5 evőkanál megolvasztott majd lehűtött vaj (én nem olvasztottam meg) 1 tk. őrölt mézes sütemény fűszerkeverék, 2,5 dkg élesztő (én majdnem 3 dkg-t tettem bele) Továbbá: 12,5 dkg különböző mazsola, 5 dkg kandírozott gyümölcskeverék, 2,5 dkg darabos mandula, 30 dkg marcipán (én kevesebb mazsolát és több kandírozott gyümit tettem bele)
Én a dagasztás programot végig csináltam, majdnem kijött a végéra pitliből. Lisztezett felületre borítottam és én kézzel dolgoztam bele a mazsolát, kandírozott gyümit és a mandulát. Két darabra kell vágni. Az egyiket kinyújtani téglalap alakúra. A marcipán feléből rudacskát formálni, de egy kicsit rövidebbet mint a tészta hossza és a tészta közepére helyezni. Úgy írja a recept, hogy középen fogjuk össze a tésztát, de én egymásra hajtttam a két oldalát. Alaposan össze kell nyomkodni a tészta végét. A mási ktésztával ugyanígy kell eljárni. Kizsírozott, lisztezett tepsire vagy formába tenni és megkeleszteni. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig kell sütni. Amikor aranysárga és jól átsült, fémrácsra fektetni és hagyni kihűlni. Még melegen lekentem olvasztott margarinnal és 2-3 rétegben szórtam rá porcukrot. |